PERSBERICHT | Officiële verklaring naar aanleiding van de recente verspreiding van ‘haram-verklaringen’ waarop valselijk het Halalpolitie-logo is geplaatst Een officiële reactie op het recente misbruik van de goede naam van de Stichting Halalpolitie

Op dit moment doen op het internet en via messenger-diensten zoals WhatsApp en Telegram een drietal afbeeldingen de ronde. Het gaat om een tweetal verklaringen die we voor het gemak haram-verklaringen noemen, en om één halal-verklaring. Deze valse adviezen zijn – hoewel de opsteller ervan anders wil doen voorkomen – niet van de Stichting Halalpolitie afkomstig. In dit schrijven gaan we hier dieper op in.

De drietrapsraket van de prijs van een offerdier

De sterk oplopende prijs van offerdieren heeft binnen de moslimgemeenschap heel wat stof doen opwaaien. Een onderzoeksartikel over de opbouw van de prijs van een offerlam, die we omschrijven als een drietrapsraket.

De halaldetective (column) Over botsende idealen in de keuken en aan de eettafel

COLUMN | De broers Shukran en Roshan hebben een ludiek filmpje, Things NOT to DO in Masjid, op YouTube gezet. Een van de don’ts is het spelen van de ‘halaldetective’. Een halaldetective controleert of het eten dat hij van andere moslims krijgt wel halal (toegestaan) is. (…) Ga er vanuit dat een andere moslim ook halal eet, is de boodschap van de scène. Maar wat als een moslim gaat eten bij iemand met een andere levensovertuiging?