Een door de Stichting Halalpolitie samengestelde lijst met halal slachthuizen waar gedurende de offerperiode onbedwelmd en islamitisch-ritueel wordt geslacht. Ben je de eigenaar van, of exploiteer je een halal slachterij die onbedwelmd en islamitisch-ritueel slacht maar is de naam van jouw slachthuis niet in onze lijst opgenomen? Neem dan z.s.m. contact met ons op!

Lees verder

Sinds het begin van het jaar 2018 wordt de halalconsument overspoeld door een tsunami aan valse berichtgevingen: ettelijke modderstromen aan “oprechte” waarschuwingen en onbeschaamde haram-verklaringen. De oproep tot een offerboycot beschouwen wij als de treurige nasleep en het voorlopige dieptepunt hiervan. In dit artikel leggen we uit waarom.

Lees verder

Op dit moment doen op het internet en via messenger-diensten een drietal afbeeldingen de ronde. Het gaat om een tweetal verklaringen die we voor het gemak haram-verklaringen noemen, en om één halal-verklaring. Deze valse adviezen zijn niet (!) van de Stichting Halalpolitie afkomstig.

Lees verder

De consument voorzien van heldere informatie over voedsel gebeurt ook specifiek onder moslims. Stichting ‘Halalpolitie’ probeert ‘het halalbewustzijn van consumenten en ondernemers’ te vergroten. Bestuurslid Omar Abdullah: ‘We zien grote mogelijkheden in de bio-halal.’ Door Martin Visser (Magazine De Linker Wang) De Halalpolitie begon ooit als een ludieke actie om slagers en detailhandel naar hun […]

Lees verder

Dit artikel is een zogenoemde longread en heeft een geschatte leestijd van tussen de 15 en 20 minuten. SPECIAL | In dit artikel is een uniek interview met de broers Wim en Adrie Clazing – de eigenaren van de bekende pluimveeslachterij Clazing – opgenomen. Scroll volledig naar beneden om direct naar dit spraakmakende vraaggesprek te […]

Lees verder

Een uitgebreid artikel over de invloed van de vercommercialisering van halal op de naleving van de islamitische spijswetten in de halal-markt, met als twee belangrijkste vragen: wat maakt halal zo fraudegevoelig en in hoeverre kunnen wij de waarborging van de halal-integriteit van voedsel en voeding nog aan de halal-markt toevertrouwen?

Lees verder