Reiniging en Hygiëne

In deze categorie vind je alle vragen die te maken hebben met Reiniging en Hygiëne: persoonlijke verzorging, verzorgingsproducten, (toegestane) reinigingsmethoden, reinigingsproducten, reiniging van productielijnen en machinerie, enzovoort.

Wat is het oordeel over het gebruik van producten waaraan dierlijke glycerine (waaronder monoglyceride en diglyceride) is toegevoegd? Deze stof wordt toegevoegd aan consumptiegoederen zoals tandpasta, shampoo, bodylotion maar ook etenswaren zoals brood. Is het uitgangsbeginsel dat men onderzoek moet doen? Moet [men] vragen naar de oorsprong van deze stoffen (of deze dierlijk dan wel plantaardig is)?

Lees verder

Vraag Is het uitwendig gebruik van parfums, die een bepaalde hoeveelheid alcohol bevatten, toegestaan om er wonden mee schoon te maken? Antwoord Het antwoord op deze vraag vereist verduidelijking op twee punten: Ten eerste: Is al-Khamr (alcohol) onrein of niet? De geleerden verschillen hierover van mening. De meesten van hen zeggen dat alcohol van zichzelf […]

Lees verder