Keuken en Eettafel

In deze categorie vind je alle vragen die te maken hebben met Keuken en Eettafel: bereidingswijzen van voedsel en voeding, contaminatie (kruisbesmetting), tafeletiquette (tafelmanieren) en situaties waarin het bewaren, het bereiden of het nuttigen van voedsel en voeding centraal staan.

Vraag Is datgene wat in grote hoeveelheden bedwelmt ook in kleine hoeveelheden haram? En is het in Saoudi-Arabië toegestaan om alcoholvrij bier te drinken? Antwoord Shaykh al-‘Uthaymien heeft gezegd: De bier die op onze marktplaatsen (in Saudi Arabië) wordt verkocht is (allemaal) halal, dat is onderzocht door de ambtenaren en het is volledig alcohol-vrij. De basisprincipe […]

Lees verder

Vraag In de meeste restaurants in het Westen bakken (of frituren) ze vis en aardappelen (friet) in een grote, diepe friteuse gevuld met olie. Is het toegestaan voor ons om vis of friet te eten die gebakken wordt in olie die ook gebruikt wordt om haram vleeswaren of misschien wel varkensvlees in te frituren? En […]

Lees verder

Vraag Mag je voedsel eten waarin een kleine hoeveelheid haram voedingsstoffen (zoals haram proces- en hulpstoffen, ingrediënten en derivaten) is verwerkt? Antwoord Alle lof zij Allah. Vlees dat niet ritueel is geslacht of geslacht is door een persoon die islamitisch gezien niet mag slachten wordt gerekend tot dood vlees. Het eten van dit vlees is […]

Lees verder

Vraag Mag ik overgebleven voedselresten weggooien in de vuilnisbak? Antwoord Het is geen probleem om bedorven voedsel dat niet opgegeten wordt weg te gooien in de vuilnisbak. Als het echter gaat om goed voedsel dat nog opgegeten kan worden, al is dit door dieren, dan is het niet toegestaan om dit weg te gooien. Dit […]

Lees verder